Vanliga frågor

Varför ska man göra en taktvätt?

Takpannor består av hållbart material och håller i regel länge, men fukt, regn, mossa, alg och påväxt försämrar takets tillstånd. Vi erbjuder taktvätt, mossbehandling och försegling för att skydda takpannor mot tidigt slitage och skador, vilket förlänger hållbarheten på ditt tak och gör att det ser ut i princip som nytt. Vid ny takläggning behöver pannorna direkt täckas med vax eller färg för att förlänga takets livslängd från början.

Är det säkert att rengöra taket med högtryck?

Ja. Dock så behöver metoden för taktvätt anpassas efter material och takets skick. Vi gör alltid en noggrann besiktning och utvärdering innan vi tvättar taket. Tack vare vår moderna utrustning för ångtvätt och högtryckstvätt och våra medarbetares erfarenhet och kunskap kan vi på ett säkert sätt rengöra olika sorters tak på djupet utan att skada taket.

Har ni någon garanti på erat arbete?

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med arbetet du beställer. Därför erbjuder Vi 10 års garanti för betongpannor och 5 års garanti på eternit- eller plåttak och tegelpannor.

Hur ofta bör man göra en taktvätt?

Hur ofta det är lagom med taktvätt skiljer sig åt från tak till tak. Börjar det bli en lite kraftigare beläggning är det definitivt dags. Mellan ca 4-6 år brukar man behöva underhålla taket med en taktvätt. Ett nylagt tak kan redan efter 10 års tid ha väldigt kraftig påväxt beroende på var huset befinner sig.

Varför växer det mossa på taket?

Mossa, alger och lavar trivs bra i mörk och fuktig miljö. Därför växer den extra gärna på skuggsidan av ett tak. Ett nytt tak har ett naturligt skydd applicerat på ytan som gör det svårt för rötter att få fäste. Med tiden kommer det skyddet att slitas ner.

Hur länge håller en takmålning?

Takmålning, eller takförsegling som det heter på branschspråk, har en lång livslängd. Både plåt- och betongtak kan målas om. Efter att arbetet är utfört på ett korrekt sätt kommer färgen att hålla och skydda taket i 10–20 år framåt. Måla om ett tak kräver kunskap, erfarenhet och rätt utrustning. Därför rekommenderar vi att anlita proffs för att få ett tak som är får ett nytt skydd vilket kommer att hålla i många år.

Kan jag använda mig utav ROT-avdrag på era tjänster?

Givetvis. ROT-avdraget kommer att vara specificerat på offerten och när fakturan kommer finns allt uträknat och specificerat. Halva arbetskostnaden dras av direkt på fakturan. Vi hanterar rotavdraget med skatteverket, du som kund behöver inte göra någonting.